Kryetari i Kuvendit

Kadri Veseli

Kadri Veseli

   Kryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës
   Kryetar i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK)

   Kadri Veseli u zgjodh  kryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës, më 8 dhjetor 2014.

   Para zgjedhjes së tij në postin e nënkryetarit të PDK-së, më 27 janar 2013, Veseli ka qenë në krye të Shërbimit Informativ të Kosovës (SHIK), i cili ishte pjesë  e partneritetit, në fushën e sigurisë, me komunitetin ndërkombëtar për ndërtimin e paqes dhe të stabilitetit  gjatë  situatës së brishtë të pasluftës në Kosovë.

   Ishte një nga figurat kryesore të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe  mbështetës aktiv i Marrëveshjes së Paqes të nënshkruar në  Rambuje (1999), ku Veseli ka qenë i angazhuar në cilësinë e këshilltarit të  jashtëm të  delegacionit të Kosovës.

   Veseli ishte një nga udhëheqësit e rinj të lëvizjes studentore të viteve 1988 – 1990, lëvizje që u angazhua për të drejtat njerëzore dhe politike të shqiptarëve të Kosovës, përfshirë  edhe të drejtën për pavarësi.

   Kryetari i Kuvendit ka diplomë Bachelor nga Universiteti i Kamzës, Shqipëri,EMBA,   Universiteti i Sheffield-Fakulteti Ndërkombëtar, Selanik, Greqi, ndërsa aktualisht është duke përgatitur tezën e doktoratës në Universitetin e Lubjanës, Slloveni.

   Veseli flet gjuhën  angleze, gjermane dhe atë serbe.

   Bashkëshortja Violeta dhe Kadriu janë prindër të katër fëmijëve.

   Kadri Veseli është i lindur më 31 maj 1967, në Mitrovicë.

    

   Komisioni pƫr Buxhet dhe Financa

   Tel: 038 211 186

   Email: asd@sadfsdf.com

   Komisioni pƫr Buxhet dhe Financa

   Tel: 038 211 186

   Email: asd@sadfsdf.com