Vesti

Selmanaj i Hadërgjonaj u Tirani, učestvuju na Regionalnoj konferenciji institucija revizije …

Petak, 10.05.2019
Predsednik Komisije za nadgledanje javnih finansija, Driton Selmanaj i prva zamenica predsednika Komisije za budžet i finansije , Safete Hadergjonaj, učestvuju na Regionalnoj konferenciji institucija revizije i parlamentarne mreže za ekonomiju i finansije i evropsku integraciju Zapadnog Balkana, organizovan od Svetske banke i OECD/SIGMA, dana 9-10. maja 2019. godine u Tirani, Albanija.

Na ovoj konferenciji učestvuju i ostali poslanici i predstavnici Nacionalne kancelarije revizije Parlamenta Zapadnog Balkana.

Glavna tema Konferencije je "Ojačanje odnosa parlamenata Nacionalne kancelarije revizije za poboljšanje izvođenja spoljne revizije u državama Zapadnog Balkana".

Učesnici će razmeniti iskustva i informacije o ulozi parlamenta i odgovarajućih komisija za finansijsko nadgledanje o pitanjima razmatranja izveštaja revizije izrađenih od Nacionalne kancelarije za reviziju (NKR) kao i saradnju ovih institucija u ovom procesu.

U procesu saradnje između parlamenta NKR , diskutovano je o operacionalnoj i finansijskoj nezavisnosti NKR , načinu analiziranja izveštaja od strane parlamenta i primenu mehanizama praćenja sprovođenja preporuka revizije.

Ostale teme diskusije i razmeni iskustava konferencije u vezi izazova i rešenja polaganja računa i ojačanja finansijskog polaganja računa.

Poslanici Skupštine Republike Kosovo, prezentovali su izazove u procesu parlamentarnog finansijskog nadgledanja, saradnju koju Skupština i NKR imaju u procesu razmatranja izveštaja revizije i praćenju sprovođenja preporuka od revidiranih institucija.

 

Selmanaj e Hadërgjonaj në Tiranë, po marrin pjesë në Konferencën Rajonale të Institucioneve të Auditimit... Selmanaj e Hadërgjonaj në Tiranë, po marrin pjesë në Konferencën Rajonale të Institucioneve të Auditimit... Selmanaj e Hadërgjonaj në Tiranë, po marrin pjesë në Konferencën Rajonale të Institucioneve të Auditimit...