Vesti

Predsednik Skupštine, g. Jakup Krasniqi, primio je potpredsednika Komisije za spoljne poslove Parlamenta Albanije, g.-ðu Arta Dade

Subota, 10.05.2008
Meðuparlamentarna saradnja, posebno izmeðu komisija za spoljne poslove parlamenta Albanije i Skupštine Republike Kosova, kao i saradnja u oblasti parlamentarne diplomatije, bile su glavne teme današnjeg susreta predsednika Skupštine Kosova, g.Jakup Krasniqi, sa potpredsednicom Komisije za spoljne poslove Parlamenta Albanije G.-ðe Arta Dade.

U prononciji pred medijima predsednik Skupštine, g. Krasniqi, je naglasio da na ovom susretu je bilo razgovora i o konkretnim oblicima meðuparlamentarne saradnje, posebno u oblasti spoljnih poslova. Mi, rekao je čelnik skupštine g. Krasniqi, imamo potrebu da koristimo državnu tradiciju, skoro od jednog veka, Albanije, posebno kada je reč o saradnji sa inostranim državama. U tom pogledu, naglasio je predsednik Skupštine g. Jakup Krasniqi, bili smo istog mišljenja da imamo potrebu za produbljivanje saradnje u svim oblastima izmeðu Kosova i Albanije.

G.-ða Arta Dade je, na početku, izrazila zadovoljstvo za ovu posetu u Nezavisnu državu Kosova. Ona je preuzela obavezu da će se Albanija i dalje angažovati za priznavanje nezavisnosti Kosova i od drugih država sveta. Takoðe, nastaviće se napori za priznavanje Kosova i u Evro-atlantskim mehanizmima. Bićemo stalno angažovani u avanziranju svih procesa koji se odvijaju za Kosovu, naglasila je g-ða Arta Dade.

Na pitanje, upućenom čelniku parlamenta g.Krasniqi, oko izbora koji se planiraju, od strane Srbije, da se održe na Kosovu, čelnik skupštine, g. Krasniqi, je naglasio da su ti izbori ilegalni i neće imati nikakvog uticaja na Kosovu. Oni su još jedno nastojanje Beograda da manipuliše sa kosovskim Srbima, naglasio je predsednik Skupštine Republike Kosova g. Jakup Krasniqi.