Vesti

Predsednik Parlamenta Krasniqi primio šefa Misije OSCE-a na Kosovu, Tim Guildiman

Petak, 06.06.2008
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Jakup Krasniqi, primio je danas šefa Misije OSCE-a na Kosovu, g. Tim Guildiman, sa kojim je razgovarao o razvojima na Kosovu, o nastavku podrške Skupštine Kosova i procesa demokratizacije zemlje.

Predsednik Parlamenta Krasniqi se zahvalio šefu Misije OSCE-a na Kosovu, Guildiman, na trajnu podršku Skupštine Kosova i drugih institucija zemlje, posebno na angažovanja za saradnju sa graðanima i civilnim društvom, kao i za transparentnost u porastu legislativa zemlje. Krasniqi je izrazio spremnost za nastavak saradnje Skupštine sa OSCE-om i nakon 15. juna, kada stupa na snagu Ustav Republike Kosova i kada institucije Kosova preuzimaju nove kompetencije.

Šef Misije OSCE-a na Kosovu, Tim Guildiman, čestitao je predsedniku Parlamenta Krasniqi na veliki rad koji je učinila i nastavlja da čini Skupština Kosova na donošenju zakona i produbljivanju parlamentarne demokratije. On je izrazio volju OSCE-a i njegovu ličnu volju za nastavak uzajamne saradnje i podrške Skupštine Kosova u procesu demokratizacije zemlje. OSCE je pomoglo demokratski proces Kosova i nastaviće da podrži Skupštinu Kosova, obećao je Guildiman.

Odgovarajući na pitanja novinara, nakon susreta, da li se razgovaralo i o procedurama i vremenu izbora Narodnog advokata od strane Skupštine, Krasniqi se izrazio da se razgovaralo o svim procesima na Kosovu, uključujući i izbor Narodnog advokata, i obećao da će se njegov izbor obaviti na najdemokratski način.