Vesti

Veseli: KBS su siguran partner NATO-a i spremne za transformisanje u vojsku

Četvrtak, 21.12.2017
Predsednik Skupštine Republike Kosova Kadri Veseli, realizovao je danas posetu pri Ministarstvu Kosovskih bezbednosnih snaga, kojom prilikom primljen je od ministra Rrustem Berisha i komandant KBS Rrahman Rama.

Predsednik Veseli i ministar Berisha diskutovali su o razvoju i podizanju kapaciteta, koje su zabeležile KBS tokom ovih godina, transformisanju u Oružane snage Kosova i strateškim objektivima, koje ima pred sobom tokom naredne godine.

Predsednik Skupštine je rekao da je Kosovska bezbednosna snaga, institucija sa visokom reputacijom u Republici Kosovo, zahvaljujući prevashodno njenim pripadnicima. On je potvrdio stalnu podršku za jačanje i povećanje kapaciteta ove snage, dok je potvrdio spremnost Skupštine za donošenje odluka u interesu suverenosti i jačanju države Kosovo.

Veseli je rekao da odluka za transformisanje KBS u Oružane snage Kosova biće doneta u koordinaciji sa zemljama partneri NATO-a, naročito Sjedinjenim američkim državama.

"Pripadnici KBS se izuzetno zalažu u svom radu, što najbolje svedoči njihov uspeh na međunarodnim takmičenjima. KBS je siguran partner NATO-a i njihova budućnost biće u NATO", naglasio Veseli.

Ministar KBS Rrustem Berisha, posetu predsednika Skupštine pri Ministarstvu bezbednosnih snaga smatra izuzetnom časti i poštovanja za ovu instituciju, kao i govorio o uspesima i procesu transformisanja .

 

Veseli: FSK-ja është partner i sigurt i NATO-s dhe e gatshme të transformohet në ushtriVeseli: FSK-ja është partner i sigurt i NATO-s dhe e gatshme të transformohet në ushtriVeseli: FSK-ja është partner i sigurt i NATO-s dhe e gatshme të transformohet në ushtri