Vesti

Članovi Komisije za evropsku integraciju učestvovaće na sastanku predsednika delegacija COSAC-a

Ponedeljak, 22.01.2018
Članovi Komisije za evropsku integraciju Skupštine Republike Kosova Blerta Deliu Kodra, Armend Zemaj i Fikrim Damka, učestvuju na sastanku predsednika delegacije COSAC (Konferencija parlamentarnih komisija o pitanjima EZ ) koja se održava u Sofiji, Bugarska (21-22 januara 2018 ).

COSAC je konferencija nacionalnih parlamentarnih komisija članica zemalja EZ-e koje se bave pitanjima EZ-e, kao i predstavnici EP-a.

Ovom prilikom, nacionalni parlamenti zemalja kandidata se pozivaju da učestvuju u svojstvu posmatrača, tako da Kosovo na poziv Bugarske koja i predsedava Savetu Evrope , pozvano je da učestvuje u svojstvu posmatrača, i to smatra važnim korakom u ojačavanju nacionalnih parlamenata i stvara dobre mogućnosti procesa pred učlanjivanja u EZ-u. Ono što je najvažnije i reflektovanje država učesnica je da predsedavanjem Bugarske , Zapadni Balkan se snažno vraća kao važan deo evropske agende.

Teme o kojima se diskutuje na ovoj Konferenciji su: prioriteti predsedavanja Bugarske i Savet EZ-e; budućnost EZ-e , kao i uloga makro regionalnih strategija EZ- za razvoj, stabilnost i bezbednost.

 

Anëtarët e Komisionit për Integrime Evropiane po marrin pjesë në takimin e kryetarëve të Delegacioneve të COSAC-utAnëtarët e Komisionit për Integrime Evropiane po marrin pjesë në takimin e kryetarëve të Delegacioneve të COSAC-utAnëtarët e Komisionit për Integrime Evropiane po marrin pjesë në takimin e kryetarëve të Delegacioneve të COSAC-ut