Vesti

Predsednik Skupštine Veseli sastao se sa albanskom zajednicom u Hrvatskoj

Četvrtak, 08.02.2018
Predsednik Skupštine republike Kosovo Kadri Veseli, u pratnji ambasadora u Zagrebu , Gëzim Kasapolli, sastao se sa predstavnicima Albanske zajednice u Hrvatskoj.

Na ovom sastanku, Veselija su upoznali predstavnici Albanske zajednice o njihovim uspesima i mogućnosti veće veze između njih i institucija Kosova u svim oblastima.

Čelnik Skupštine Kosova je upoznao predstavnike Albanske zajednice o uspesima Republike Kosovo i mogućnosti produbljivanja saradnje sa Hrvatskom državom, u cilju stvaranja novih mogućnosti za Kosovske građane koji žive u Hrvatskoj u oblasti obrazovanja i veće integracije u Hrvatske institucije.

"Razgovarali smo o jačanju veza između institucija Kosova sa građanima koji žive i rade u Hrvatskoj. Albanska zajednica u Hrvatskoj je ekonomski snažna i zapošljava hiljade radnika. Oni su izrazili spremnost da pronađu načine da svoje biznise prenesu i na Kosovu", rekao je čelnik Skupštine Veseli, nakon sastanka sa predstavnicima Albanske zajednice u Hrvatskoj.

 

 

Kryeparlamentari Veseli takon komunitetin shqiptar në KroaciKryeparlamentari Veseli takon komunitetin shqiptar në KroaciKryeparlamentari Veseli takon komunitetin shqiptar në KroaciKryeparlamentari Veseli takon komunitetin shqiptar në Kroaci