Vesti

Veseli: Kosovo, ponosno sa prošlošću i posvećeno ka integraciji u EU

Četvrtak, 08.02.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosovo , Kadri Veseli, prisustvovao je na prijemu Ambasade Kosova u Zagrebu, na obeležavanju 10-to godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.

Na ovom prijemu, prisustvovao je i predsednik Zagreba , Milan Bandić i mnoge druge ličnosti Hrvatske države, kao i diplomatski kor akreditovan u Hrvatskoj.

U svom govoru, predsednik Veseli je rekao da je Kosovo ponosna država sa svojom prošlošću i posvećena na putu ka EU, kultivišući prijateljstvo sa SAD.

Veseli je zahvalio svim onima koji su doprinosili za slobodu i nezavisnost Kosova, uključujući istaknute ličnosti Hrvatske, ali i svim zemljama sveta koje su pomogle za formiranje države Kosovo.

"Pomagali su dobrom prijatelju i sigurnom partneru. Kosovo će uvek biti uporedo sa njima u demokratskim procesima, očuvanje mira i stabilnosti i kultivisanju dobrosusedstva", naglasio je čelnik Skupštine Veseli.

Obraćajući se sunarodnicima u Hrvatsku, Veseli je rekao da oni treba da budu ponosni na svoju naciju i državu kojoj pripadaju, ali u jedno treba dostojanstveno da rade za budućnost.

"Mi smo ponosni na onom što vi radite u Hrvatskoj, ali u jedno vas pozivam da ne zaboravite vašu zemlju i vašu kuću, a to je Republika Kosovo" naglasio je čelnik Skupštine Veseli.

Link pokrivalica: https://wetransfer.com/downloads/9c6d45462119f7cf2acfbe3bfabd4c6f20180208131253/3a1505c872ac39f23b628eb9c908d3f220180208131253/aa8ee9

 

 

Veseli: Kosova, krenare me të kaluarën dhe e përkushtuar për integrim në BEVeseli: Kosova, krenare me të kaluarën dhe e përkushtuar për integrim në BEVeseli: Kosova, krenare me të kaluarën dhe e përkushtuar për integrim në BEVeseli: Kosova, krenare me të kaluarën dhe e përkushtuar për integrim në BEVeseli: Kosova, krenare me të kaluarën dhe e përkushtuar për integrim në BEVeseli: Kosova, krenare me të kaluarën dhe e përkushtuar për integrim në BEVeseli: Kosova, krenare me të kaluarën dhe e përkushtuar për integrim në BE