Vesti

Veseli je obećao postavljanje memorijala za preživele seksualnog nasilja tokom rata

Utorak, 13.02.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosovo Kadri Veseli, primio je danas predstavnike četiri organizacija civilnog društva, licencirane za verifikaciju preživelih seksualnog nasilja tokom rata na Kosovu, Organizaciju Centra za rehabilitaciju preživelih od tortura CRPT -, Medika Kosova, Medika Đakovica i Centra za promovisanje žene u Drenasu.

Veseli je informisan o verifikaciji preživelih seksualnog nasilja tokom rata, dok je izrađena zahvalnost za podršku ove kategorije, u zakonodavnom i finansijskom aspektu.

Čelnik Skupštine Veseli je zahvalio predstavnicima ovih organizacija na njihovom dosadašnjem radu. On je obećao da će se ove godine ispred Skupštine Republike Kosova postaviti memorijal za preživele seksualnog nasilja tokom rata.

Tokom ovog sastanka, diskutovano je i o mogućnosti da ova kategorija koristi besplatne zdravstvene usluge. Veseli, takođe je obećao da će se prioritetno razmatrati problemi na koje se nailaze tokom primene zakona o penzijskim šemama finansirane od države.

 

Veseli premton ngritjen e një memoriali për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftësVeseli premton ngritjen e një memoriali për të mbijetuarit e dhunës seksuale gjatë luftës