Vesti

Veseli: Sutra moramo imati dobru vest za građane

Utorak, 27.02.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, imao je danas susret sa Šefom kancelarije Evropske zajednice na Kosovu, posebnom predstavnicom EU-a g-đom Nataliya Apostolova, sa kojom je razgovarao o političkim tokovima u zemlji, Evropskoj agendi Kosova i postupke koje treba Kosovo da preduzme u ovom procesu, sa posebnim naglaskom na demarkaciju sa Crnom Gorom, koja će sutra ponovo biti na Skupštinskoj raspravi.

Predsednik Veseli, je rekao da je narod Kosova u toku istorije je propustio mnogo prilika i da neće dozvoliti da propustimo nove prilike. On je rekao da je Kosovo privrženo potpuno u svom Evro-atlantskom opredelenju i stalnim prijateljstvom sa SAD-om.

Veseli je dodao, da će Kosovo nastaviti svojim angažmanima za ispunjavanje svih kriterija koji su određeni od Evropske zajednice.

„Liberalizacija treba da se desi i ratifikacija Sporazuma će se izglasati. Kosovo i njeni građani imaju potrebe za dobrim vestima i mi ćemo tu vest sutra doneti. Ratifikacija daje jasan signal za perspektivu ka EU-a i očekujemo od EU-a da nam pomaže u kretanju ka Evro-integracijama", naglasio je Veseli.

On je dodao da već je mnogo učinjeno da bi se postigao konsenzus i zahtevao od celokupnog političkog spektra da sutra bude ujedinjen u ojačanju suverenosti i napredovanjem.

„Sutra moramo objaviti dobru vest. Verujem na refleksiju kolega koji još uvek nisu odlučni. Nalazimo se uoči dana koji će otvoriti perspektivu Kosova", rekao je Predsednik Skupštine.

Šef Kancelarije EU-a na Kosovu, Nataliya Apostolova, je rekla da poslednjih nedelja je bilo značajnih koraka za Kosovo za usvajanje demarkacije, kao što je ona rekla veoma cenjenih.

„Želim reči da smo blizu rešavanja ovog pitanja i verujem da će se ratifikacija demarkacije na Skupštini mora biti sutra, jer će biti značajan korak na putu liberalizuje viza. Kosovo mora da nastavlja sa borbom protiv korupcije. Mora biti napora, ali ratifikacija približava nas liberalizaciji viza", istakla je Apostolova.

Ona je dodala da poslanici moraju da razmišljaju o svojim građanima jer liberalizacija prema njoj, otvara mogućnosti za studente, radnike i za otvaranje radnih mesta.

„Prema tome, želimo da liberalizacijom viza Kosovo bude bolja zemlja za mlade. Nemojmo propustiti priliku. Molim da nam pomažete da vam pomažemo", rekla je g-đa Apostolova.

 

Veseli: Nesër duhet të kemi një lajm të mirë për qytetarëtVeseli: Nesër duhet të kemi një lajm të mirë për qytetarët