Vesti

Veseli će sastati sa Delawien: Razgovaraju o glasanju Sporazuma o demarkaciji u sredu

Utorak, 27.02.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, primio je danas na sastanku Ambasadora SAD-a u Prištini, Greg Delawie, u cilju diskusije o poslednjim političkim razvojima u zemlji, sa posebnim akcentom na sutrašnju plenarnu sednicu na kojoj se očekuje ratifikacija Sporazuma o obeležavanju granice između Kosova i Crne Gore , koja otvara put viznoj liberalizaciji.

Predsednik Skupštine Veseli je informirao Američkog ambasadora o sastancima i postignutom konsenzusu između političkih partija pozicije i delom opozicije , o ratifikaciji Sporazuma o obeležavanju granice.

Veselije istakao da je optimista da će se Sporazum koji otvara put viznoj liberalizaciji građana Kosova u Šengen zonu, usvojiti u sredu.

Predsednik Skupštine Veseli i Ambasador Delawie su se složili da je poslednji trenutak da se ratifikuje sporazum kako bi se ispoštovali potrebni rokovi za ukidanje viza u toku ove godine.

Američki ambasador je ocenio ulogu predsednika Skupštine Veseli u pronalaženju konsenzusa unutar političkog spektra, dok je potvrdio podršku SAD-a Republici Kosova u svim oblastima.

 

Veseli takon Delawien: Flasin për votimin e demarkacionit të mërkurën