Vesti

Veseli u Izbici: Samo istinita pravda leči rane iz prošlosti

Sreda, 28.03.2018
Danas , povodom 19-godišnjice masakre u Izbici, kojom prilikom su srpske snage ubile 147 -nevinih albanskih civila, predsednik Skupštine Kadri Veseli, rekao je da institucije Kosova neće nikada zastati sve dok se ne postigne pravda z a Izbicu i desetine masakra, koje su počinjene nad našim narodom, tokom rata .

"Danas, mi smo suverena država, zahvaljujući žrtvi naših palih boraca. Nikada nećemo nikoga ugrožavati, ali nikada nećemo nikome dozvoliti da ugrožava našu slobodu, našu državu, budućnost dece Izbice i celog Kosova", rekao je Veseli.

Veseli je rekao da samo istinita pravda leči rane prošlosti a ne napori za balansiranje između agresora i oslobodioca.

"Svake godine se okupljamo na ovoj poljani bola i ponosa. Ujedinjuje nas sećanje na naše pale sinove i kćeri ove zemlje, koji su se žrtvovali za slobodu Kosova. Pali borci su osnova nad kojom stoji naša nezavisna i suverena država. Oni su naša čast i ponos. Godine teku, ali mi nećemo zaboraviti jer zaboravljanje služi onim koji su počinili zločin u Izbici, rekao je predsednik Veseli.

Čelnik Skupštine dodao je da je Kosovo danas nezavisna i suverena država, na putu Evropske integracije i učlanjivanje u NATO.

 

Veseli në Izbicë: Vetëm drejtësia e vërtetë i shëron plagët e të kaluarës Veseli në Izbicë: Vetëm drejtësia e vërtetë i shëron plagët e të kaluarës Veseli në Izbicë: Vetëm drejtësia e vërtetë i shëron plagët e të kaluarës