Kuvendi i Republikës së Kosovës

Të gjitha lajmet

Komisioni parlamentar për Buxhet dhe Financa vizitoi Pejën

21.06.2005

Një delegacion katër anëtarësh i Komisionit Parlamentar për buxhet dhe financa, i kryesuar nga Naser Osmani, kryetar i komisionit, të hënën, më 20.06.05 vizitoi komunën e Pejës dhe me udhëheqjen e komunale bisedoi për përmbushjen e objektivave zhvillimore, me theks të veçantë, çështjet e përcaktimit të parametrave të buxhetit dhe të shfrytëzimit të tij.

Daci priti kryetarin e SHB “Nëna Terezë”, Dom Lush Gjergji

16.06.2005

Studiuesi i njohur i jetës dhe i veprës së humanistes shqiptare, Gonxhe Bojaxhiut – Nënës Terezë, Dom Lush Gjergji, i ka propozuar kryeparlamentarit Daci që në kuadër të Ditëve përkujtimore për Nënën Terezë, Kuvendi i Kosovës sivjet të mbajë një seancë kremtore

Dëgjim publik lidhur me Projektligjin për lirinë fetare dhe pozitën juridike të bashkësive fetare në Kosovë

15.06.2005

Emri i bashkësive fetare duhet të përmbajë edhe emrin e vendit- Kosovës, ndërsa udhëheqësit e këtyre bashkësive duhet të jenë vendës

Daci takoi të dërguarin e posaçëm të OKB-së, Kai Aide

15.06.2005

Kryeparlamentari Daci e ka vlerësuar raportin e mëparshëm të zotëri Kai Aide si shumë kompetent e jo anues dhe ka shprehur bindjen e tij se kësaj radhe do ta përgatis një raport edhe më të fuqishëm, jo vetëm për përmbushjen e standardeve por edhe për vullnetin politik dhe të zhvillimet politike në Kosovë. Ai ka thënë se bashkësia ndërkombëtare duhet ta përfundoj misionin e saj në Kosovë me pavarësi të pakushtëzuar dhe për vullnetin e popullit të Kosovës nuk ka pse të bisedohet me Beogradin. Aideështë shprehur: Kur të kthehem radhës tjetër në Kosovë dua të shoh progres të prekshëm në planin e decentralizimit.