Skupština Republike Kosova

Osmani: Moramo se zalagati za zaštitu svakog pedlja našeg Kosova

17.02.2020

Predsednica Skupštine Kosova, dr. Vjosa Osmani, u svom govoru povodom 17. februara, Dana nezavisnosti, istakla je da je težnja Kosova integrisanje u zajednicu evropskih civiliziranih naroda.

 

“Istovremeno ćemo produbiti napor za izgradnju države i demokratizaciju. Stoga, danas nam je potreban ustavni patriotizam, maksimalno nastojeći da naša svakodnevna referencija budu Ustav, zakoni i njihovo poštovanje. Stoga, neophodna je saradnja sviju nas za stabilnu, ekonomski razvijenu državu, povezanu sa svetom i sigurnu za sve zajednice koje u njoj žive”, navela je Osmani. Prema njenim rečima, Kosovo je iznad svega!

 

“Danas, na 12. godišnjicu nezavisnosti, moramo se založiti da ćemo se svaki dan truditi da ojačamo državu, vladavinu prava, zaštitu osnovnih ljudskih sloboda i dostojanstven život za sve. Moramo se ponovo založiti da ćemo zaštititi svaki pedalj našeg Kosova, obezbediti nepovredivost teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje i ne samo naše reči već i naša dela da dokažu da je 17. februar 2008. godine nepovratan i da je Republika Kosova trajna. Kosovo nema alternativu, moramo je sve više  ojačati, jer je to naša jedina domovina”, zaključila je Osmani.