Skupština Republike Kosova

Sa radova plenarne sednice

29.10.2020

Skupština Republike Kosovo održala je danas redovnu plenarnu sednicu kojom je predsedavala predsednica skupštine, dr. Vjosa Osmani.

Sednica je počela radove izjavama van dnevnog reda i pitanjima poslanika za članove vladinog kabineta. 

Na postavljenim pitanjima od strane poslanika, odgovore su pružali premijer Republike Kosovo, Avdullah Hoti, ministar trgovine i industrije, Vesel Krasniqi, ministar za rad i socijalnu zaštitu, Skënder Reçica, ministri ekonomskog razvoja i životne sredine, Blerim Kuçi, ministarka finansija, Hykmete Bajrami i ministar zdravstva, Armend Zemaj.

U nastavku sednice, poslanik iz redova PG Pokreta Samoopredeljenje, predložio je proceduralnu mociju kojom je traženo da se tačka za izbor dva članova Žalbenog veća za medije bude otklonjena iz dnevnog reda. Nakon stavljanja na glasanje, predlog nije dobio neophodne glasove. 

Sednica je nastavljena izborom direktora Odbora JP KOSTT-a, iz redova ne većinskih zajednica i rodne kvote. 

Poslanici su putem tajnog glasanja izabrali dve članice Odbora Preduzeća KOSTT: Ajrina Gashi-Hamdiu i Gjyldane Kiçmari. 

Dok kandidati za članove Odbora KOSTT-a iz redova ne većinskih zajednica, Sead Mujolli i Etem Bajmak nisu dobili neophodne glasove. 

Takođe, tajnim glasanjem su izabrana još dva člana Žalbenog odbora za medije. Od četiri kandidata koliko ih je bilo, neophodne glasove su dobili Ylber Fetahaj i Avdyl Hyseni. 

Nakon završetka izbornog procesa za članove Odbora KOSTT-a i Žalbenog odbora za medije, na predlog predsednice Vjosa Osmani i na saglasnost predsednika Parlamentarnih grupa, sednica je zatvorila radove za danas, kako bi se nastavili u ponedeljak, u 10.00 časova sa preostalim tačkama dnevnog reda.