Skupština Republike Kosova

Čelnik Skupštine Konjufca čestita gospođi Nikolla, i poziva je da poseti Kosovo

17.09.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Glauk Konjufca, čestitao je gđi. Lindita Nikolla, za njen izbor na čelu Skupštine Republike Albanije i istovremeno je pozvao u zvaničnu posetu Kosovu.
 
Ceo telegram: 

Poštovana predsednice. gđa. Lindita Nikolla, 

Imam čast da u ime Skupštine Republike Kosovo i u svoje lično ime prenesem moje najiskrenije želje za uspeh u vašem novom zadatku, na čelu institucije koju ste, po značaju, s pravom nazvali domom svih Albanaca gde god da se nalaze. 

Prateći prioritete novih institucija u Albaniji, koji se ne razlikuju mnogo od onih na Kosovu i koji se odnose na prevazilaženje krize izazvane pandemijom, beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, ekonomski razvoj, društvenu modernizaciju i evropske integracije, vidim mogućnost i veliki potencijal za saradnju između dva parlamenta, i šire naše dve države kako bi se ti procesi ubrzali i iz njih izašli što uspešnije. 

Uveravam vas da ćete vi i Skupština Kosova uvek pronaći spremnost za saradnju i uveren sam da će se pod vašom upravom odnosi između dve države ćerke iste nacije povećati i postati učestaliji, a među institucionalna saradnja će takođe napredovati ka projektima koji povećavaju bezbednost, blagostanje i potencijal Albanaca u regionu.

Uz najbolje želje za vaš uspeh i uz poziv da nas posetite, molim vas da prihvatite najveće poštovanje!