Skupština Republike Kosova

Predsednik Skupštine, Konjufca, imao je susret sa Ministrom vanjskih poslova Hrvatske, g-dinom Gordanom Grlićem-Radmanom

06.05.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosova, Glauk Konjufca,  imao je danas susret sa Ministrom vanjskih i evropskih poslova  Hrvatske, g-dinom   Gordanom  Grlićem –Radmanom,  s kojim je razgovarao o  bilateralnim odnosima, političkim odvijanima, liberalizaciju viza i regionalnu stabilnost. 

Prvi diplomata Hrvatske, g-din Radman,  nakon što je čestitao predsedniku Konjufca novu dužnost i konstituiranje  institucija proizašlih izbora od  14.  februara, istakao da su  Hrvatska i Kosovo dve prijateljske zemlje i izrazio  stav  Hrvatske države za nastavak podrške Kosovu, sa posebnim naglaskom na proces liberalizacije viza i njenom evro - atlantskom putu.  

Sa svoje strane, predsednik Skupštine, Konjufca,  zahvalio se  Ministri Radmanu na podršci  koju  je Hrvatska država  dala za Kosovu godinama  u svim procesima državotvorstva,  istakavši da je Hrvatska prijateljska zemlja i da Kosovo  je privrženo da unapređuje obostranu saradnju  i odnose. 
 
Prvi parlamentarac Kosova, ceneći velik  doprinos, izrazio se da je dugoročna strateška  orijentacija  Kosova ostala  evropska perspektiva i  članstvo u NATO-u i ostali međunarodnim organizacijama.  

U susretu, osim ostalog, razgovaralo se i o pandemiji  i koracima za obezbeđenje vakcina kao i o neophodnosti imuniziranja  naših građana i tom prilikom je pri diplomata Hrvatske rekao  da je Republika Hrvatska  obezbedila za građane Kosova  10.000 hiljada vakcina protiv covida 19.