Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za ekonomiju, industriju, preduzetništvo i trgovinu

21.06.2022

Komisija za ekonomiju, industriju, preduzetništvo i trgovinu danas je, nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Kosova, nastavila sa redovnom sednicom, i tačkama predviđenim u dnevnom redu.

Pod rukovodstvom predsednika Ferat Shala, članovi komisije raspravljali su o predlogu Demokratskog saveza Kosova za razrešenje odbora RUE.

Pred prisutnima poslanica Valentina Bunjaku – Rexhepi, je  opravdala inicijativu stranke koju predstavlja u ovoj komisiji. Prema njenim rečima, odbor RUE je bio netransparentan prema građanima i nije bio korektan, naplaćujući im veoma visoke cene struje koje su neopravdajuće. 

I pored rasprave, ova mocija nije naišla na podršku većine poslanika, pa kao takav nije usvojen.

Komisija je nastavila rad sa sledećom tačkom. Tako da je razmotren godišnji Izveštaj Javnog preduzeća Operatora sistema, prenosa i tržišta - KOSTT d.d. za 2021.godinu. \

Tokom svog izveštavanja, predsedavajući odbora KOSTT-a Jeton Mehmeti je predstavio izazove sa kojima se ovo preduzeće suočava, kao i detaljnije objasnio finansijski izveštaj i odluke donete tokom 2021. godine. 

Mehmeti je rekao da je pandemija negativno uticala i pored toga što se plaćanje struje vrši većom naplatom, kriza još nije prošla.

Nakon rasprave između dve stranke, članovi komisije su usvojili izveštaj, bez nijednog glasa protiv.