Skupština Republike Kosova

Predsednik Glauk Konjufca primio je na sastanku Predsednika Crne Gore, Mila Đukukanovića 

18.05.2022

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca, u pratnji savetnika, primio je danas na sastanku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića sa saradnicima, koji boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji, dešavanjima u regionu, ruskoj agresiji u Ukrajini, kao i o produbljivanju međudržavne saradnje i povećanju intenziteta međuparlamentarnih aktivnosti između Republike Kosovo i Republike Crne Gore.

Predsednik Konjufca je izrazio zahvalnost na podršci predsednika Đukanovića i Crne Gore Kosovu, ističući da je dalje jačanje među-susedskih odnosa dodatni doprinos stabilnosti na Balkanu i zajedničkoj evro-atlantskoj perspektivi.

Povodom prve posete Kosovu, predsednik Đukanović zahvalio se predsedniku Skupštine na prijemu i potvrdio podršku Crne Gore članstvu Kosova u Savetu Evrope i drugim međunarodnim organizacijama.

Izrazio je i potrebu integracije svih zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Predsednik Konjufca i predsednik Crne Gore Đukanović pohvalili su međudržavne odnose i izrazili opredeljenost za unapređenje saradnje od interesa za naše zemlje.