Skupština Republike Kosova

Predsednik Skupštine Konjufca primio je pismo čestitke od strane Predsednika Nacionalnog Veća Švajcarske, Andreas Aebi

20.04.2021

Predsednik Nacionalnog Veća Švajcarske, g. Andreas Aebi, putem pisma, čestitao je g. Glauk Konjufca na njegovom izboru za predsednika Skupštine Republike Kosovo.  

U pismu čestitke, U čestitki je šef švajcarskog parlamenta potvrdio spremnost svoje zemlje da u budućnosti podrži Kosovo, kao i da dalje jača odnose u svim oblastima parlamentarne saradnje.

"Od proglašenja nezavisnosti Kosova, Švajcarska je održavala bliske odnose s vašom zemljom i tokom godina postala je jedan od vaših glavnih partnera, kako za perspektivu razvoja, tako i za put integracije Kosova u EU. Iskreno se nadam i molim da će promena koju je kosovski narod izrazio u glasačkim kutijama prošlog februara doneti novo doba za Kosovo, doba koje će doneti političku stabilnost, brzo usvajanje ključnog zakonodavstva i obeležiti "značajan napredak u borba protiv korupcije ", rekao je Aebi u svom pismu.

Prema predsedniku Švajcarskog nacionalnog veća, velika i dobro integrisana kosovska dijaspora u Švajcarskoj i dugogodišnje partnerstvo između dve zemlje čine solidnu osnovu za produbljivanje buduće saradnje, uključujući kontinuiranu podršku Švajcarske kosovskim institucijama. Dalje u svom pismu, gospodin Andreas Aebi naglašava da kada se situacija s pandemijom popravi, nadam se da će švajcarska i kosovska delegacija moći da se sastanu u Bernu ili Prištini.

"Želeo bih iskoristiti ovu priliku i poželeti vam svaki uspeh na vašoj novoj poziciji i potvrditi svoju želju da naši parlamenti nastave usko sarađivati u budućnosti", rekao je u pismu čelnik Švajcarskog nacionalnog veća.