Skupština Republike Kosova

Predsednik Skupštine Konjufca: Temelji slobode i države stoje nad žrtvovanjem palih boraca

05.05.2021

Danas, povodom 5. maja - Nacionalnog dana domovinskih palih boraca, predsednik Skupštine Republike Kosovo, g. Glauk Konjufca, posetio je nekoliko centara oslobodilačkog otpora na Kosovu i odao počast martirima koji su pali za slobodu naše zemlje.
 
Tako je danas predsednik skupštine Konjufca počeo sa počastima u Prekazu, na grobu legendarnog komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jasharija, da bi kasnije nastavio u Memorijalnom kompleksu u Morini.
 
Nakon polaganja cveća i odavanja počasti palima, predsednik Skupštine nastavio je put ka Glođanu, kako bi odao počast kompleksu "Martiri nacije".
 
Omaž herojima, predsednik Skupštine Konjufca zaključio je u Memorijalnom kompleksu "Zahir Pajaziti" u Orlanu, položivši cveće kraj statue heroja Zahira Pajazitija.
 
"Uzvišena žrtva nacionalnih martira svetinja je u temeljima slobode. Bez njihove borbe za slobodu ne bismo imali ni svoju državu ni nezavisnost. Institucionalna je obaveza poštovati i sećati se onih koji su pali za slobodu. Oni su pali u prošlosti, ali nisu deo prošlosti, ali su vrlo aktuelni", naglasio je ovom prilikom predsednik skupštine Konjufca.