Skupština Republike Kosova

Predsedništvo Skupštine održalo je sednicu 

01.07.2022

Predsedništvo Skupštine je na današnjoj sednici, uz predsedavanje predsednika Glauka Konjufce i uz prisustvo šefova poslaničkih grupa, odlučilo da se Skupština sastane na plenarnoj sednici u sredu, 6. jula, kako bi razmotrila nedovršene tačke  prethodnih sednica. U međuvremenu, u četvrtak, 7. jula, u 10 časova, biće održana nova sednica.

Nakon iscrpljivanja dve uobičajene tačke, izjašnjavanja van dnevnog reda i poslaničkih pitanja, Skupština će na sednici od 7. jula razmotriti u drugom čitanju Predlog zakonika br. 08/L-032 o krivičnom postupku, kao i tri Nacrta zakona: Nacrt zakona br.08/L-132 o izvršenju krivičnih sankcija, Nacrt zakona br.08/L-131 o Popravnoj službi Kosova kao i Nacrt zakona br.08/L-129 za Probacionu službu Kosova. Takođe se očekuje da će se izvršiti prvo razmatranje Nacrt zakona br.08/L-121 o Državnom birou za verifikaciju i oduzimanje neopravdane imovine.

Skupština će sednicu zaključiti skupštinskom raspravom o ne liberalizaciji viza od strane EU za Kosovo.

Predsedništvo je na današnjoj sednici usvojilo preporuku Komisije za budžet, rad i transfere za budžetske zahteve Skupštine Kosova za 2023. godinu, na osnovu prvog budžetskog cirkulara Ministarstva finansija, rada i transfera 2023/01 i razmotrila i ostala pitanja njenog delokruga.