Skupština Republike Kosova

Komisija za spoljne poslove i dijasporu dočekala  je ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu, Jonathan Hargreaves

24.04.2024

U okviru obaveza koje izlaze iz njenog delokruga, Komisija za spoljne poslove i dijasporu, kojom predsedava Arbëreshë Kryeziu - Hyseni, dočekala je danas na sednici  ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Jonathana Hargreavesa.

Predsednica Komisije Kryeziu – Hyseni,  poželela  je ambasadoru Hargreavesu dobrodošlicu i uspeh u novom radu, au međuvremenu je istakla  tradicionalno odlične odnose između dve zemlje.

Izrazila je uverenje da će ovi odnosi biti i dalje učvršćeni, jer, kako je rekla, proizilaze iz već dokazanog iskusnog prijateljstva decenijama.

Slično su se izjasnili i ostali članovi komisije, koji su se obavezali na unapređenje dosadašnje saradnje u drugim oblastima, kao što su privreda, kultura i obrazovanje.

Ambasador Hargreaves je sa svoje strane, nakon zahvalnosti na prijemu, izrazio uverenje da će se međudržavni odnosi nastaviti i produbljivati u prijateljskom duhu.

On je takođe  ponovo potvrdio da će podrška Kosovu biti iskrena i nepoštedna, sve do pune integracije u svim međunarodnim mehanizmima.