Skupština Republike Kosova

Predsednik Glauk Konjufca dočekao je na sastanku podpredsednika MCC, Cameron Alford 

30.04.2024

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Glauk Konjufca, primio je danas na sastanku potpredsednika Kompaktnog poslovanja Millennium Challenge Corporation (MCC), Cameron Alford, u pratnji ambasadora SAD na Kosovu, Jeffrey Hovenier.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji između Kosova i MCC-a, uključujući pokretanje višemilionskog Compact programa za energetski sektor, kao i o planovima za budućnost i drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

Predsednik Skupštine Konjufca se zahvalio predstavnicima Korporacije milenijumskih izazova i istakao značaj projekata sa pozitivnim uticajem na dobrobit građana, ujedno izrazivši zahvalnost na dragocenom doprinosu MCC-a napretku razvoja Republike Kosovo. Takođe je ponovio svoju spremnost da nastavi blisku saradnju u budućnosti.

Potpredsednik MCC-a Cameron Alford izrazio je zadovoljstvo stepenom saradnje i istakao potrebu daljeg angažmana na realizaciji razvojnih projekata, u skladu sa unapređenjem zakonodavnog okvira koji podržava ulaganja.

Sastanak je ocenjen kao dobra prilika za jačanje saradnje i napredovanje ka zajedničkim ciljevima za sveobuhvatan razvoj.