Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za budžet, rad i transfere

20.03.2024

Komisija za budžet, rad i transfere, održala je danas redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Armend Muja, na kojoj je formirana radna grupa za Srednjoročni okvir rashoda Skupštine Kosova za 2025-2027. i izglasan Godišnji finansijski izveštaji KOSTT-a za 2022. godinu.

Na ovoj sednici je planirano da se razmotri godišnji finansijski izveštaj Tužilačkog saveta Kosova za 2022. godinu, ali je ova tačka odložena za narednu sednicu zbog odsustva predsednika TSK-a.

Komisija je razmotrila zahtev Centralne izborne komisije za dodatnim budžetskim sredstvima za 2024. godinu, za koji je dogovoreno da se uputi kao zahtev Ministarstvu finansija.

Sednica Komisije je nastavljena razmatranjem Godišnjeg finansijskog izveštaja Centralne izborne komisije za 2022. godinu, koji je predstavio predsednik Kreshnik Radoniqi i zatim je usvojen većinom glasova.

Komisija je razmotrila i Godišnji finansijski izveštaj Institucije narodnog advokata za 2022. godinu, koji je predstavio Narodni advokat Naim Çela. I ovaj izveštaj je dobio podršku članova ove komisije.