Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za budžet i transfere

16.12.2020

Komisija za budžet i transfere održala je danas redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Hekuran Murati, na kojoj je razmatran Godišnji finansijski izveštaj Kosovske agencije za privatizaciju za 2019. godinu. 

Godišnji finansijski izveštaj KAP-a za 2019. godinu, pred poslanicima predstavio je i obrazložio član Odbora KAP-a, Hajzer Salihu.

Salihu je rekao da je KAP jedna od jedinih institucija koja ne troši budžet na luksuz, jer dnevnice, službena putovanja i mnoge druge kategorije, prema njegovim rečima, ne koriste, dok je dodao da do kraja 2019. godine u ovoj agenciji bilo je zaposleno 247 službenika.

Salihu je rekao da je u kategoriji roba i usluge na početku usvojeni budžet bio 2 miliona 714 hiljada evra, dok su troškovi do kraja 2019. godine bili 1 milion 911 hiljada evra. Dakle, prema njegovim rečima, KAP je uspeo da uštedi oko 803 hiljade evra od potrošnje u ovoj kategoriji.

Takođe je pomenuo izveštaj revizije u kome su, kako je rekao, date samo 4 preporuke, koje su adresirane od strane KAP-a.

Nakon predstavljanja izveštaja, predsednik Murati otvorio je diskusiju za članove Komisije, koji su postavili mnoga pitanja predstavnicima KAP-a, uglavnom u vezi sa imovinom, asetima, novcem od privatizacije i pitanjima koja se odnose na delokrug KAP-a.

Nakon završetka rasprave, Godišnji finansijski izveštaj je iznet na glasanje i usvojen je većinom glasova članova Komisije.

Nakon ove tačke, sednica je nastavljena glasanjem o Godišnjem finansijskom izveštaju Radio-televizije Kosova za 2019. godinu, koji je usvojen većinom glasova.

Dok se o Nacrtu zakona br. 07/L-041 o budžetskim izdvajanjima za budžet Republike Kosovo za 2021. godinu nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.