Skupština Republike Kosova

Osmani ceni angažovanje ministra infrastrukture u upravljanju pandemije

08.04.2020

Predsednica skupštine Kosovo, dr. Vjosa Osmani posetila je danas ministarstvo infrastrukture, kako bi se informisala o koracima koje je ovo ministarstvo preduzima u što boljem upravljanju situacije pandemije, kao i akcije koje institucije Kosova obuhvatajući i skupštinu, mogu preduzeti u daljnjem upravljanju ove situacije, pogotovo nakon odluke donete od strane Ustavnog suda.

Ministar ovog ministarstva, g. Lumir Abdixhiku, upoznao je predsednicu o dosadašnjim akcijama ovog ministarstva, s posebnim naglaskom za transport koji isti organizuju za povratak naših zemljaka, koji su privremeno van zemlje i koji se žele vratiti doma.

Predsednica Osmani naglasila je privrženost skupštine, da u skladu sa preporukama Ustavnog suda, blisko sarađuju sa ministarstvima i opštinama zemlje u identifikaciji i potrebnoj izmeni amandmana potrebnog zakonodavstva, kako bi se prilagodili stvorenoj situaciji, na taj način da zemlja u potpunosti bude u stanju da upravlja ovom krizom. 

Predsednica Osmani prenela je ministru Abdixhiku zahtev nekoliko opština i to pogotovo opštine Gnjilane i Vučitrna, koje u eventualnom slučaju skraćenja kapitalnih investicija, ne diraju projekte koje se tiču snabdevanjem pijaće vode, znajući da se ove opštine suočavaju sa poteškoćama u obezbeđivanju ovog izvora za život i bitnosti koje  obezbeđivanje vode ima ne samo za život građana već i za borbu protiv pandemije.