Skupština Republike Kosova

Predsednica Skupštine, Vjosa Osmani, posetila Vučitrn

08.04.2020

Vučitrn, primer solidarnosti i dobrog upravljanja krizom

Predsednica skupštine Kosova, dr. Vjosa Osmani, posetila je danas Opštinu Vučitrn, gde je dočekana od strane predsednika opštine, g. Xhafer Tahiri, zajedno sa potpredsednikom, Besim Muzaqi, predsedavajućim skupštine, Nasuf Aliu, i od članova Emergentnog štaba, komandira policije, kapetan Kovaçi, direktorke GCPM-a, gđa. Zahiti, itd.

Predsednik opštine, g. Tahiri, zahvalio je predsednicu Osmani što je izabrala da poseti Vučitrn, i kako je istakao, u najtežem njenom danu, jer su osam građana ove opštine potvrđeni zaraženim sa Covid 19.

On je takođe upoznao predsednicu Osmani sa koracima koje Emergentni štab preduzima za upravljanje krizom pandemije, uključujući dezinfekciju svih javnih prostorija, smanjenje osoblja, određivanje zgrade Škole policije kao karantin, angažovanje za održavanje onlajn nastave i pogotovo spremnost da se pomogne porodicama u potrebi i biznisima.

Predsednica Osmani je istakla njenu privrženost i privrženost skupštine da u ovim teškim vremenima, bude koordinacije između centralnih institucija i opština. Ona je još jednom tražila da se za vreme pandemije uzme za primer solidarno organizovanje Vučitrna, kako bi se ujedinili u borbi protiv pandemije.

„Dokazano je da je investicija u zdravstvu neophodna za dobrobit države“, istakla je predsednica Osmani.

Prema njoj, ova situacija će nam pomoći da bolje shvatimo ulogu i doprinos zdravstvenih radnika u društvu.

„Kosovo je prolazilo kroz teška vremena i ranije, ali ih je prevazišlo jer je postojala moralna i politička solidarnost, rekla je gđa. Osmani.

Ona je rekla da će zamoliti poslanike skupštine da budu bliže lokalnim institucijama i građanima tokom krize pandemije.