Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za lokalnu upravu, regionalni razvoj i medije

20.04.2021

Danas je Komisija za lokalnu upravu, regionalni razvoj i medije, kojim je predsedavala Doarsa Kica - Xhelili, održala redovni sastanak na kojem je razmatran Godišnji izveštaj Nezavisne komisije za medije za 2020. godinu.

Predsednica Kica - Xhelili najavila je da će na ovoj sednici izveštavati predstavnici Nezavisne komisije za medije, koji će obelodaniti Godišnji izveštaj o radu za 2020. godinu, izveštaj koji razmatra samo pitanja učinka NKM-a. 
Predsednica Kica - Xhelili izrazila je punu spremnost za saradnju za dobrobit javnog interesa. 

„Izražavam punu spremnost da sarađujemo i pozabavimo se svim pitanjima koja smatrate vitalnom temom za dalje jačanje rada komisije“, naglasila je Xhelili.

Predsednik NKM-a, Xhevat Latifi, istakao je pred komisijom delove iz Godišnjeg izveštaja 2020. godine za instituciju koju predstavlja. Latifi je predstavio poteškoće sa kojima se NKM suočavala tokom ovog perioda. Između ostalog, naglasio je da neki od ciljeva ove institucije nisu ispunjeni i da su prešli u 2021. godinu.
Posle toga, poslanici koji su učestvovali postavljali su svoja pitanja i dobijali odgovore od predstavnika NKM-a.

Nakon iscrpljivanja rasprave i iznošenja mišljenja u vezi sa ovim izveštajem, članovi komisije zatražili su dodatna pojašnjenja o izveštaju. Shodno tome, sa pet glasova protiv i dva uzdržana, komisija nije odobrila Izveštaj NKM-a za 2020. godinu, do sledećih ispunjenja.