Skupština Republike Kosova

Predsednik Glauk Konjufca susreo se sa albanskom dijasporom u Vashingtonu

31.03.2023

Tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, predsednik Skupštine Republike Kosova, Glauk Konjufca, održao je sastanak sa albanskom dijasporom u Vašingtonu, privrednicima, profesionalcima i aktivistima civilnog društva.

Sastanku održanom u Ambasadi Kosova prisustvovao je i bivši ambasador William Walker, koji je ohrabrio Kosovo da nastavi putem reformi i modernizacije svog društva.

U svom obraćanju sunarodnicima, predsednik Glauk Konjufca je govorio o trenutnoj situaciji na Kosovu i napretku koji je postignut u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, fokusirajući se na značaj ekonomskog razvoja i investicija, kao i na potrebu da se radi na integraciji Kosova u porodicu EU.

Predsednik Skupštine je visoko ocenio napore i pomoć Kosovske dijaspore i ponovio da su institucije Kosova otvorene da saslušaju njihova mišljenja i sugestije u pitanjima koja se odnose na Kosovo. Predsednik Konjufca, potvrdio je da su vrata ulaganja u njihovoj zemlji danas otvorena više nego ikada pre.

Tokom razgovora sa sunarodnicima, razgovarano je i o aktuelnim procesima na Kosovu i budućim izazovima, kao i o jačanju odnosa između Kosova i SAD, uključujući ekonomiju, obrazovanje, kulturu i bezbednost.

Sunarodnici su izrazili da imaju veliko interesovanje i želju da pomognu u razvoju Kosova, posebno u oblastima obrazovanja i ekonomskog razvoja.