Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za poljoprivredu, šumarstvo, ruralni razvoj, infrastrukturu i životnu sredinu

24.02.2020

Komisija za poljoprivredu, šumarstvo, ruralni razvoj, infrastrukturu i životnu sredinu održala je danas konstitutivnu sednicu, kojom je predsedavao Liburn Aliu, predsednik.

 

Predsednik Aliu predstavio je članovima Komisije  zadatke i odgovornosti ove komisije.

 

Na ovoj sednici navedeno je da je Komisiji dodat delokrug još dva ministarstva: Ministarstva infrastrukture i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja. U okviru delokruga i odgovornosti, u Komisiji je navedeno da će se razmatrati sva pitanja koja se odnose na poljoprivredu, šumarstvo, ruralni razvoj, drumski, železnički, vazduhoplovni i pomorski saobraćaj, bezbednost na putevima, zaštitu životne sredine, vode, prostorno planiranje, stanovanje, katastar itd.

 

Takođe, tokom sednice predstavljeni su i neki predlozi u vezi iniciranja nacrta zakona, kao i nadzor nad primenom zakona. Međutim, Komisija se složila će se na narednoj sednici, s prioritetom razmotriti plan rada za prolećno zasedanje.

 

Članovi Komisije ocenili su da treba da postoji bolja i efikasnija saradnja u preuzimanju dužnosti i odgovornosti koje im pripadaju, kako bi imali tok rada i redovan nadzor rada Vlade u oblastima koje pokriva Komisija.