Lajmet e fundit

Kryeparlamentari Veseli nderon heronjtë e Kroacisë

E Enjte, 08.02.2018
Kryetari i Kuvendit të Kosovës të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, i shoqëruar nga ambasadori i Kosovës në Zagreb, Gëzim Kasapolli, ka bërë homazhe dhe ka vënë kurorë lulesh tek "Muri i dhembjes" në Kompleksin e varrezave të heronjve në Zagreb.

Kryeparlamentari Veseli tha pas homazheve se populli i Kosovës dhe populli kroat kanë sakrifikuar shumë për liri dhe tani ndajnë vlera të përbashkëta pro perëndimore.

"Sot nderova sakrificën e popullit kroat për liri, ashtu siç e kujtojmë sakrificën e popullit tonë. Janë sakrifica të përbashkëta të një rrugëtimi qe e kemi pasur për liri. Si dy popuj kemi kaluar nëpër sfida, por në të njëjtën kohë kemi perspektiva të qarta të orientimit perëndimor drejt integrimit euro-atlantik, vlera këto që na bashkojnë me popullin kroat", tha kryeparlamentari Veseli.

Po ashtu, kryeparlamentari Veseli bëri homazhe edhe tek varri i ish-presidentit të Kroacisë, Franjo Tugjman.

Kryeparlamentari Veseli nderon heronjtë e KroacisëKryeparlamentari Veseli nderon heronjtë e KroacisëKryeparlamentari Veseli nderon heronjtë e KroacisëKryeparlamentari Veseli nderon heronjtë e KroacisëKryeparlamentari Veseli nderon heronjtë e KroacisëKryeparlamentari Veseli nderon heronjtë e Kroacisë