Vesti

Predsednica Komisije za ekonomski razvoj Sala Berisha- Shala primila je predstavnike Ministarstva za financije Vlade Nemačke

Utorak, 30.01.2018
Predsednica Komisije za ekonomski razvoj, Sala Berisha - Shala, primila je danas predstavnike Ministarstva za financije Vlade Nemačke.

Ovom prilikom, ona je zahvalila Vladi Nemačke, kao i GIZ-u na dosadašnjoj pomoći pruženoj Kosovu u procesu izgradnje države. Ona je u nastavku govorila o značaju dalje saradnje i u tom pravcu obećala spremnost Komisije kojom ona rukovodi.

Predsednica Komisije Sala Berisha- Shala, sagovornike je upoznala i o mogućnosti investicija na Kosovu, budući da je već na snazi Zakon o strateškim investicijama, dok je i naglasila da je na proceduri usvajanja i Nacrt zakona o rudnicima i mineralima.

Predstavnici Ministarstva za financije Nemačke Vlade, odnosno dr. ClausPeter - Pietras, rekao je da će i dalje pomagati Kosovo, naročito u tehničkog iskustvu mineralnog sektora.

 

 

Kryetarja e Komisionit për Zhvillim Ekonomik Sala Berisha- Shala priti në takim përfaqësuesit e Ministrisë së Financave të Qeverisë gjermane