Vesti

Predsednica skupštinske Komisije za ekonomski razvoj Sala Berisha Shala posetila je ACA

Utorak, 27.02.2018
Predsednica Komisije za ekonomski i regionalni razvoj, infrastrukturu, trgovinu i industriju, Sala Bersiha Shala posetila je danas Autoritet civilne avijacije (ACA) , u okviru redovnih aktivnosti nadgledanja nezavisnih agencija koje izveštavaju Komisiji. Predsednica je dočekana od Sameta Dalipija , predsedavajući Borda za nadgledanje ACA i menadžmenta ACA kojim predsedava Generalni direktor Dritan Gjonbolaj i zamenik Generalnog direktora Xhelil Bekteshi.

Predsedavajući Borda za nadgledanje je Generalni direktor AAC informisali su predsednicu o aktivnostima ACA, dostignućima sa aspekta sprovođenja zakonodavstva EZ-e i izazova sa kojima se suočava ACA, kao i o preuzetim postupcima u cilju sprovođenja preporuka Komisije o godišnjem izveštaju ACA za 2015 godinu.

Predsednica Komisije Sala Berisha Shala čestitala je ACA na dobrom radu i potvrdila je spremnost Komisije za stalnu podršku, dok je ACA nastavio sa radom u skladu sa zakonima na snazi. Dodala je da ACA je agencija koja je primer da dobra volja prevazilazi prepreke za realizovanje strateških ciljeva.

Zbog izveštavanja u medijima u poslednje vreme zbog bezbednosti i obezbeđivanja operiranja u civilnoj avijaciji ,Gjonbalaj , je još jednom potvrdio predsednici , da ni u jenom slučaju operiranje civilne avijacije MAP „Adem Jashari" i Agencije za službe vazdušne navigacije, nisu bili u opasnosti i da su javne vlasti sa odgovornošću i nadgledanjem civilne avijacije obavljali svoj rad sa potpunom nadležnošću.

Takođe, informisao je da proces potpune normalizacije niske vazdušne površine Kosova, koju vodi NATO će se intesifikovati u toku 2018 godine sa ciljem da novi vazdušni koridori između Kosova, i Albanije, Crne Gore i Srbije se otvore na početku 2019 godine i to će skratiti let za Prištinu za oko 20 minuta.

U toku sastanka pomenut je i izazov ACA, kao sto su: određivanje vladinog objekta za smeštaj ACA ili promena objekta sa odvojenim ulazom, nemogućnost regrutovanja predviđenog osoblja prema unutrašnjem poslovniku AAC-a.

Predsednica Berisha Shala izrazila je spremnost za adresiranje izazova iniciranih od ACA.

 

Kryetarja e Komisionit Parlamentar për Zhvillim Ekonomik Sala Berisha-Shala, vizitoi AAC-në Kryetarja e Komisionit Parlamentar për Zhvillim Ekonomik Sala Berisha-Shala, vizitoi AAC-në